+386(0) 1 835 11 00

  info@fipis.si

Projekti sofinancirani s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Digitalna transformacija podjetja Fipis d.o.o.

Namen operacije je s povezanimi rešitvami v podjetju vzpostaviti okolje v skladu s koncepti Industrije 4.0. Digitalizacija bo zajemala za podjetje ključna področja s poudarkov na optimizaciji planiranja in spremljanja proizvodnje ter zagotavljanja ustrezne uporabniške izkušnje. Narava izdelkov, ki jih podjetje FIPIS dela (tlačne posode) so zahtevni izdelki z vidika zagotavljanja kvalitete in ustrezne digitalne komunikacije in izmenjave dokumentacije s kupcem v celotnem življenjskem ciklu izdelka. Poleg zakonsko zahtevanih dokumentov, ki so vezani na varnost, bo z uvedbo teh rešitev kupec dobil višji nivo storitve, ki bo vključevala DNK izdelka in dostop do celotne digitalne dokumentacije in komunikacije od naročila, do prevzema izdelka in uporabe. Izdelava izdelkov, zagotavljanje kvalitete ter ustreznega vzdrževanja in učinkovitosti proizvodnje bodo procesi podprti z rešitvami za brezpapirno proizvodnjo in poslovanje. To je še posebej pomembno v tem času, ko je osebna komunikacije in fizična pristnost pri Kupcih in ostalih poslovnih partnerjih onemogočena. Vse rešitve, ki bodo implementirane v času trajanja projekta, bodo omilile posledice, ki so povezane s COVID19. 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (https://www.eu-skladi.si/).

 

ESRRSPSMGRT

 

Univerzalni varilni sistem za avtomatizacijo izdelave tlačnih posod

Cilj operacije: Cilj operacije je razviti inovativen varilni center z naprednimi manipulativnimi in pozicionirnimi elementi, ki bo ob uporabi napredne varilne glave proizvajalcem tlačnih posod omogočal avtomatizirano hkratno varjenje in s tem učinkovitejšo izdelavo tlačnih posod manjšega premera (200-800mm).

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Rezultat operacije: Rezultat operacije bo razvit nov izdelek (Univerzalni varilni sistem za avtomatizacijo izdelave tlačnih posod), ki bo v roku dveh let po zaključku projekta dostopen na svetovnem trgu.

 

 

Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (https://www.eu-skladi.si/).

 

Evropski sklad za regionalni razvoj

 

 

Varilni avtomat